Patriarhia Română şi-a prezentat oficial dezacordul faţă de activitatea de cercetare finanţată de Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte „distrugerea embrionilor umani“. Reprezentanţii Patriarhiei cer stoparea finanţării activităţilor prin care aceştia sunt distruşi.
Patriarhia Română spune că susţine iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi“ , care are scopul de a veghea şi a creşte nivelul de protecţie juridică a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane, de la momentul concepţiei, pe teritoriul statelor membre UE.
Reprezentanţii Patriarhiei atrag atenţia asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este „un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral“ . În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române, pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa, a susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice.
Unul dintre punctele prezente în noul program cadru de cercetare 2014-2020- Orizont 2020- aduce în discuţie finanţarea cercetării pe embrioni umani, lucru pe care reprezentaţii Patriarhiei îl consideră neadecvat. Aceştia sunt de părere că embrionului uman trebuie recunoscut ca fiind o persoană şi că dreptul acestuia la viaţă trebuie susţinut.
Patriarhia mai atrage atenţia asupra faptului că o iniţiativă cetăţenească trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puţin şapte state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeană să elaboreze o propunere legislativă corespunzătoare în domeniu.
Citeşte şi Cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului şi de unde vin banii pentru lucrări
Cum ar fi putut arăta Catedrala Mântuirii Neamului. Arhitectul Radu Teacă a propus un proiect inedit, BOR l-a refuzat
Un preot s-a dat drept reprezentantul oficial al Patriarhiei şi