La nivel naţional sunt înregistrate legal 60.000 de aparate, în timp ce alte 30.000 funcţionează ilegal
În medie, un jucător cheltuieşte 70-80 de lei într-un singur joc
Deşi piaţa este mare, ponderea celor care joacă la aparatele mecanice este de doar 3% din populaţie
Piaţa de jocuri mecanice (slot machines) este evaluată de reprezentanţii Asociaţiei Organizatorilor de Sloturi - ROMSLOT la 400 de milioane de euro, sumă generată de o parte mică a populaţiei României, la un număr de aparate restrâns în comparaţie cu alte ţări din Europa.
"În 2012, piaţa de slot-uri din România este evaluată la aproximativ 400 de milioane de euro, o piaţă care are un impact semnificativ la bugetul de stat. Totalul taxelor şi impozitelor care sunt plătite de organizatorii de sloturi din România se ridică la 160 de milioane de euro. Aceşti bani provin doar din rulajul pe care îl asigură aparatele de jocuri. Industria noastră generează şi mai mulţi bani pentru bugetul de stat şi pentru economia naţională prin salariile angajaţilor, chirii şi multe altele. Impactul economic se multiplică de până la 8 ori. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că această industrie asigură 30.000 de locuri de muncă la ora actuală", a declarat, într-o conferinţă de presă, Dan Iliovici, directorul executiv al ROMSLOT.
Cifrele generate de această piaţă sunt şi mai mari când ne gândim că reprezintă doar un segment restrâns din întreaga industrie de jocuri de noroc din România. Asociaţia a solicitat companiei de cercetare de piaţă GfK România să realizeze un studiu la nivel naţional prin care să se determine procentul din populaţia României care joacă la aparate mecanice şi care este profilul jucătorului.
Potrivit studiului, doar 3% din populaţie joacă la aparate mecanice de jocuri de noroc. În comparaţie cu alte ţări, procentul populaţiei autohtone care joacă la aceste apara