Bacterii? Şi încă vii?! Să le “serveşti” la masă?!! Cât de “bune” pot fi, ca să te facem să “înghiţi” ideea? Te lămurim cât ai zice “peşte”.
Cel mai simplu este să “se adune” în alimentaţia ta (şi a familiei tale) de zi cu zi. Să nu vă lipsească aşa-numitele alimente probiotice (care stimulează dezvoltarea, în intestine, a bacteriilor “bune”): anumite lactate cu (iaurt, chefir), leguminoase (linte, fasole), fructe (banane, fragi şi afine, avocado), dar şi “iuţeli” apetisante, ca ceapa şi usturoiul etc.
Primul exemplu care ne vine în minte, apropo de rele şi de spălat, este… halena: respiraţia cu damf (iz) neplăcut, “alimentată” de carii, gingivite, alte probleme de sănătate, dar şi de bacteriile “rele” (care se hrănesc cu resturile alimentare din cavitatea bucală). Le combaţi sporind aportul de bacterii “bune” – probiotice.
Sistemul digestiv, tranzitul intestinal, imunitatea beneficiază din plin de aportul de probiotice bine reglat. Alte “ţinte”: alergiile, stresul, oboseala cronică etc.
Sursa: Unica.ro
Bacterii? Şi încă vii?! Să le “serveşti” la masă?!! Cât de “bune” pot fi, ca să te facem să “înghiţi” ideea? Te lămurim cât ai zice “peşte”.
Cel mai simplu este să “se adune” în alimentaţia ta (şi a familiei tale) de zi cu zi. Să nu vă lipsească aşa-numitele alimente probiotice (care stimulează dezvoltarea, în intestine, a bacteriilor “bune”): anumite lactate cu (iaurt, chefir), leguminoase (linte, fasole), fructe (banane, fragi şi afine, avocado), dar şi “iuţeli” apetisante, ca ceapa şi usturoiul etc.
Primul exemplu care ne vine în minte, apropo de rele şi de spălat, este… halena: respiraţia cu damf (iz) neplăcut, “alimentată” de carii, gingivite, alte probleme de sănătate, dar şi de bacteriile “rele” (care se hrănesc cu resturile alimentare din cavitatea bucală). Le combaţi sporind aportul de bacterii “bune” – probiotice. @N_P