Părinţi, fiţi pregătiţi! De anul viitor, sistemul cotizaţiilor la fondul clasei şi cel al şcolii va avea temei juridic, aşa că veţi fi informaţi cum şi pe ce se duc banii pe care îi veţi dona, an de an, instituţiei de învăţământ. Sumele variază între 10 şi 500 de lei, în funcţie de necesităţi şi de localitate. Sunt instituţii în care se cer bani şi pentru lefurile femeilor de serviciu sau ale paznicilor. Părinţi, fiţi pregătiţi! De anul viitor, sistemul cotizaţiilor la fondul clasei şi cel al şcolii va avea temei juridic, aşa că veţi fi informaţi cum şi pe ce se duc banii pe care îi veţi dona, an de an, instituţiei de învăţământ. Sumele variază între 10 şi 500 de lei, în funcţie de necesităţi şi de localitate. Sunt instituţii în care se cer bani şi pentru lefurile femeilor de serviciu sau ale paznicilor.
Ca urmare a propunerii ministrului educaţiei, Remus Pricopie, de a legaliza cotizaţiile părinţilor la fondul clasei şi cel al şcolii, Mihaela Gună (foto), preşedinta Asociaţiei Părinţilor Elevilor, a declarat, pentru Libertatea, că în şcoli vor fi înfiinţate organizaţii cu caracter juridic ale părinţilor, care vor putea decide suma care va fi donată, dar şi cum se vor gestiona cheltuielile.
“Această sumă diferă de la o şcoală la alta, în funcţie de necesităţi, dar şi de posibilităţile părinţilor. Sunt instituţii în care părinţii cotizează inclusiv pentru salariile personalului, cum ar fi remunerarea unei femei de serviciu sau a unui paznic”.
“În aceste situaţii, fondul clasei este mai mare”, a spus Gună. Ea susţine că în fiecare şcoală se va face un buget anual de venituri şi de cheltuieli. “Se elimină evaziunea fiscală. Totul va fi transparent, iar părinţii vor şti unde s-au dus banii lor”, a mai spus Mihaela Gună.
Suma minimă pentru fondul clasei este 10 lei, iar cea maximă,300 de lei pe an, bani care includ şi cadourile de Sărbători sau de fina