Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri că cel mai grav lucru identificat la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova a fost faptul că în fiecare zi erau chemate aproximativ 120 de persoane, fără a se stabili ora, în condiţiile în care programul se termina la 14.30.
Ministrul Mariana Câmpeanu a spus că, în urma controlului, a fost constatată o organizare defectuoasă a activităţii Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, întrucât nu se asigura o programare riguroasă, într-un interval orar bine stabilit, care să evite aşteptarea nejustificată, mai ales că unele persoane erau aduse pe targă.
Câmpeanu a vorbit despre un management defectuos al programului de lucru atât la Serviciul de evaluare complexă, cât şi la Comisia de evaluare. Ministrul a precizat că între orele 7.30 şi 9.30 se eliberau între 100 şi 120 de bonuri de ordine, iar toate aceste persoane trebuiau să fie evaluate până la ora 14.30, timp insuficient pentru o evaluare complexă, care presupune evaluare medicală, psihologică şi socială.
Ministrul a mai spus că, în urma controlului făcut la DGASPC Prahova, s-a stabilită că actuala componenţă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova a fost decisă de Consiliul Judeţean fără avizul avizul Ministerului Muncii.
În urma controlului făcut la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova s-a stabilit că nu s-a respectat procedura de evaluare complexă, conform legislaţiei în vigoare, în sensul că persoanele adulte au fost evaluate de membrii Comisiei de evaluare, şi nu de specialiştii Serviciului de evaluare complexă, singura structură cu atribuţii în acest sens, a precizat Mariana Câmpeanu.
Premierul Victor Ponta a cerut miercuri reprezentanţilor ministerelor Muncii şi Sănătăţii, precum şi Corpului de Control al Guvernului să analizeze si