Iată-ne ajunşi în ultimele două zile ale ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Arta Animaţiei EuroMarionete. A fost o ediţie care s-a concentrat pe producţiile româneşti de gen şi care a adus la Arad nu mai puţin de nouă spectacole din ţară şi două din străinătate: un performance stradal al Sarruga Produccions din Badalona Spania şi un spectacol al Teatrului Bobita din Pecs, Ungaria.
Astăzi este rândul trupei Teatrului de animaţie Ţăndărică din Bucureşti, care va juca de la orele 11, la Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad în „Alice in Ţara Minunilor” după Lewis Carroll. Traducerea a fost realizată de Tanţi Antoniu, versiunea scenică, regia artistică, ilustraţia muzicală şi light designul aparţin Alicei Barb, asistent regie a fost asigurată de Gabriel Apostol, scenografia de Marian Sandu, Alice Barb şi Gabriel Aposto. Distribuția este formată din Alina Teianu, Eugenia Barbu, Ilona Hrestic, Georgiana Dinescu, Gabriel Apostol, Adrian Lefter, Viorel Ionescu.
Lumea fascinantă imaginată de Lewis Carroll ca spațiu pentru povestirea aventurilor lui Alice a trezit mereu curiozitatea copiilor, care își doreau să mai audă măcar o parte din intâmplările prin care trecea micuța eroină. Universul din Țara Minunilor face ca necunoscutul și neînțelesul să pară familiar, logic și cu siguranță foarte amuzant. Dacă Alice poate să treacă prin această lume, să trăiască în ea și să își facă prieteni, atunci orice devine posibil, iar imaginația copiilor poate să treacă dincolo de limitele impuse de lumea adulților. Lewis Carroll nu și-a imaginat nici o clipă că încercările sale de a scrie poveşti pentru copii se vor dovedi un succes mondial. Dar câte generatii nu au pășit pe urmele lui Alice, în căutarea Iepurelui Alb, prăbușindu-se în subteran, trecând prin Sala Ușilor, așezându-se cuminți alături de Iepurele de Martie, Bursucul Somnoros și P