Dat fiind faptul că munca îl face pe om și toți trebuie să întreprindem ceva pentru a ne câștiga existența (cu câteva mici excepții norocoase), probabil că nu o dată te-ai întrebat:
“Și eu ce mai mănânc azi la prânz?” sau
“Cum pot să iau un prânz sănătos dacă singura variantă sunt sandvișurile și chipsurile de la chioșcul de jos?” sau
“Ce fac eu dacă firma de catering de la birou nu ne aduce decât șnițele cu cartofi natur și ardei umpluți, plus clătite și, eventual, tortul casei?”
Și uite-așa, de foame și din lipsă de timp, mănânci ce este mai la-ndemână, după care eventual te copleșește o combinație interesantă de somn cu vinovăție.
Sugestiile lui Dr. Menci pentru prânz
Domnul profesor Mencinicopschi are, însă, câteva sugestii, destul de simple și la îndemâna tuturor, pentru luarea unui prânz sănătos la locul de muncă.
Sigur că e un pic ciudat dacă, de exemplu, lucrezi într-un birou open-space, să vii cu mâncarea gătită de acasă, dar în cazul în care la locul unde îți desfășori activitatea există o bucătărie sau o sală de luat masa, iată ce poți face:
1. Îți poți aduce punguțe de salate mixte pe care doar le asezonezi cu puțină lămâie și ulei de măsline, plus o cutie mică de brânzică de casă alături de 2-3 ridichi, roșii sau un ardei gras.
2. Poți pregăti de seara un sandviș cu pâine de secară și cașcaval de capră pe o frunză de salată (pe care le poți păstra în bucătăria biroului).
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Smoothie – Înlocuitor pentru micul dejun