Puțini știu că Poiana Mărului este cea mai mare comună din România, din punct de vedere al suprafeței intravilane.
Poate din această cauză, pentru că locuințele sunt răsfirate pe o suprafață foarte mare, electrificarea comunei a fost un deziderat al comunității. Cel care știe cum s-au făcut aceste lucrări este primarul Nicolae Codreanu, unul dintre cei mai vechi în funcție din județul Brașov.
„Electrificarea s-a încheiat în urmă cu zece ani. Dar nu este vorba doar de introducerea curenului electric. Din 22 decembrie 1989, când am fost ales primar, apoi nu am mai candidat și am fost viceprimar, iar de la următorul mandat am rămas primar până astăzi. Am reușit în această perioadă să schimbăm stâlpii de lemn cu stâlpi rezistenți, din beton, am introdus gazul metan în comună, telefonie fixă, avem iluminat public, am făcut reparații capitale la școli, la clădirea Primăriei, am construit o școală nouă, am făcut o aripă nouă la căminul cultural, am asfaltat, cu ajutorul Consiliului Județean Brașov drumurile, DJ 110 – Vulcănița și DC 8 – Scortila“, povestește pe scurt realizările din localitate primarul Codreanu.
Se mândrește cu cel mai modern Cămin Cultural, dotat cu mobilier nou, care are o capacitate de 700 de locuri, o sală de spectacole de 350 de locuri, cu faptul că până acum s-au eliberat 700 de titluri de proprietate, iar în acest an se va încheia procesul de aplicare a legilor funciare.
Apoi, serviciul de salubrizare este asigurat la condiții urbane, chiar dacă vorbim de o comună. Firma Vectra prestează acest serviciu, atât pe domeniul public, unde sunt amplasate coșuri de gunoi, cât și la populație, deșeurile fiind depozitate la rampa ecologică.
O veste bună vine pentru părinții din Poiana Mărului. Nu este vorba doar despre faptul că toate școlile au mobilier nou, că fiecare unitate are încălzirea asigurată de o centrală termică pr