Muzeul Olteniei oferă drept cadou craiovenilor o noapte albă, în care pot vizita diferitele secţii ale instituţiei.
Vizitatorii vor fi surprinşi din nou la muzeu şi vor avea ocazia să descopere simboluri ale unei lumi străvechi, călătorind în timp şi fiind însoţiţi de suita de obiecte supradimensionate prezentate în cadrul expoziţiei ”Gârla Mare”. În acelaşi timp, expoziţia dedicată hărţilor va avea o puternică componentă emoţională, punând în prim-plan sentimentul de apartenenţă la spaţiul Olteniei – spaţiu prezentat din timpul tracilor şi până în sec. XIX. Cele două expoziţii au la bază un concept creativ de excepţie, care se foloseşte de tehnici variate pentru redarea într-o manieră dinamică a informaţiilor, utilizând atât replici supradimensionate ale obiectelor, cât si proiecţia video ca mijloc de interacţiune cu publicul.
„Mâine, 18 mai, la ora 17.00 vom vernisa două expoziţii de succes la Secţia de Istorie şi Arheologie “Gârla Mare” – un periplu al ceramicii străvechi şi “Descoperă harta în umbre” – Oltenia povestită prin hărţi, iar de la ora 18.00 până târziu în noapte publicul craiovean va avea posibilitatea să viziteze gratuit toate secţiile Muzeului Olteniei”, a declarat Florin Ridiche, directorul Muzeului Olteniei.
“Noaptea Muzeelor” este un eveniment cultural aflat deja la cea de-a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. La “Noaptea Muzeelor – 2013” participă peste 30 de instituţii muzeale din 22 de judeţe. Muzeul Olteniei oferă drept cadou craiovenilor o noapte albă, în care pot vizita diferitele secţii ale instituţiei.
Vizitatorii vor fi surprinşi din nou la muzeu şi vor avea ocazia să descopere simboluri ale unei lumi străvechi, călătorind în timp şi fiind însoţiţi de suita de obiecte supradimensionate prezentate în cadrul expoziţiei ”Gârla Mare”. În acelaşi