În ţara noastră nu există o cultură a logisticii, este de părere Dragoş Geletu, preşedintele Asociaţiei Române de Logistică (ARILOG) şi director general al KLG Europe Logistics. În cadrul unui interviu, domnia sa ne-a spus că, în România, avem preţuri de raft mai mari cu 10-20% decât ar trebui, din cauză că nu ştim să facem o logistică internă eficientă.
Dragoş Geletu ne-a vorbit cu amabilitatea despre piaţa de logistică de la noi, dar şi despre modul în care evoluează activitatea companiei pe care o conduce de şase ani.
Reporter: Sunteţi preşedintele Asociaţiei Române de Logistică. Ce rol are ARILOG în această piaţă?
Dragoş Geletu: În România, când vorbim de logistică, vorbim, în general, de camioane şi depozite, ceea ce nu este corect. Logistica este peste tot, logistică facem în bucătărie, logistică facem în spitale, logistică facem în orice companie. În România, avem preţuri de raft mai mari cu 10-20% decât ar trebui, din cauză că nu ştim să facem o logistică internă eficientă. În ţara noastră nu există o cultură a logisticii. Noi, cu ARILOG, încercăm să testăm şi să certificăm competenţe şi cunoştinţe în logistică, să învăţăm angajaţii din logistică ai companiilor. Avem o abordare proactivă în ceea ce priveşte optimizarea de costuri. Prin membrii Asociaţiei, încercăm să dezvoltăm şi să aducem cunoştinţe de logistică pe care să le implementăm în toate companiile.
Reporter: În aceste condiţii, cum va evolua piaţa de profil?
Dragoş Geletu: Piaţa este clar că va creşte, industria se va dezvolta, însă ar fi bine să fim deschişi la ceea ce se întâmplă în celelalte ţări, în domeniu.
Reporter: Abordând lanţul logistic aprovizionare-depozitare-distribuţie, ce evoluţie a avut acesta în perioada de criză?
Dragoş Geletu: În special pe partea de externalizare, în perioada de criză am simţit o revigorare a pieţei, pentru că mu