Angajatorii care au disponibilitatea să ofere un job tinerilor vrânceni aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul marginalizării sociale şi excluderii profesionale, beneficiază de subvenţii acordate de stat. Ei primesc pentru fiecare astfel de angajat, maxim 75% din câştigul salarial mediu net pe economie. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea organizează, în sprijinul acestor tineri, o Bursă a locurilor de muncă în data de 24 mai.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea rambursează lunar, angajatorilor tinerilor confruntaţi cu riscul marginalizării sociale, salariul de bază stabilit la data încadrării acestora, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie. Această sumă se acordă angajatorului pe o perioadă de maxim doi ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani, respectiv 35 ani.
Potrivit unui comunicat trimis redacţiei noastre, poate beneficia de subvenţie orice „entitate care are dreptul să încadreze în muncă personal şi care prezintă o ofertă de loc de muncă, pentru a fi numit angajator de inserţie”. Tinerii vor fi încadraţi în baza unui contract numit „de solidaritate”. „După încetarea contractului de solidaritate, dacă angajatorii de inserţie încadrează tinerii cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, aceştia beneficiază de rambursarea lunară a unei sume, în cuantum de 50% din indemnizaţia de somaj cuvenită conform legii, pe care tânărul beneficiar ar fi primit-o dacă ar fi fost disponibilizat la acea dată”, se precizează în comunicat. Pentru a beneficia de subvenţie, angajatorii au obligaţia de a încadra tinerii în condiţiile contractului de solidaritate, pe o perioadă de minim un an şi maxim doi ani, şi de a încheia o convenţie cu AJOFM Vrancea.
Potrivit Legii nr. 116/2002 marginalizarea socială se define