Vinul rosu contine tanin si are o influenta pozitiva asupra mucoaselor, are un efect euforizant, relaxant, actionand asupra sistemului nervos central. Vinul rosu stimuleaza producerea sucurilor gastrice, usurand digestia si prevenind infectiile intestinale. Este cardiotonic.
Vinul alb ajuta la eliminarea toxinelor din ficat, stimuleaza respiratia in bolile respiratorii. Consumul moderat de vin alb amelioreaza bolile diabetice, are efect diuretic si ajuta in situatii de stres. In cazuri usoare de gripa si raceala, vinul alb ajuta sporeste capacitatea de aparare a organismului, avand proprietati antibiotice si chiar ajuta la scaderea febrei.
Tratamente pentru anemie cu vin si miere
Fierbe 20 de minute pe baie de aburi 800 ml de vin rosu, 400 g de miere si 200 g de frunze de aloe tocate prin masina de carne. Dupa racire, strecoara lichidul cu ajutorul unui tifon.
Consuma, in primele doua zile, cate o lingura dimineata. In urmatoarele doua zile, cate o lingurita dimineata si o lingurita la pranz, apoi, timp de 3 zile, de trei ori pe zi, cate o lingura, cu 20 de minute inainte de masa.
Vezi mai mult pe: http://www.curademiere.ro/tratamente-pentru-anemie-cu-vin-si-miere/