OFERTĂ Turiştii sunt invitaţi să practice „turismul lent“, să admire frumuseţile Deltei Dunării fără să afecteze flora şi fauna de aici.
Ideea îi aparţine lui Ivan Patzaichin şi a fost pusă în aplicare prin Centrul de Ecoturism Rowmania, deschis anul trecut la Crişan.
19 bărci inedite, gândite de multiplul campion olimpic Ivam Paizaichin şi construite de tulceanul Paul Vasiliu, te aşteaptă să dai la rame printre nuferi, în timp ce observi coloniile de pelicani.
Promotor al noţiunii de „slow tourism“, centrul deschis de localnicul din Mila 23 îţi oferă excursii de o zi, de două zile, de trei zile sau de patru zile.
„Pentru grupurile mari, ne aşteptăm ca cele mai multe cereri să fie pentru excursiile de o zi în zona lacurilor din sudul localităţii Crişan“, spune Victor Muşat, cel care se ocupă de Centrul Ecoturistic din Delta Dunării.
Una dintre cele mai frumoase oferte este cea de week-end, pentru trei zile, dintre care două de dat la rame şi una pentru odihnă. De la Sulina la Letea, spre Cardon, iar apoi prin golful Musura, eşti invitat să faci turism lent, să admiri frumuseţea deltei într-un week-end de neuitat.
De la Crişan la Sulina, printre nuferi, egrete şi stârci
În prima zi vei porni de la centru, din Crişan, ajungi la Letea , după care la Cardon. Este satul uitat de lume, acolo un de numărul turiştilor îl va depăşi mai întotdeauna pe al localnicilor. La Cardon mai locuieşte astăzi, o singură familie: nea Mihai şi soţia. El este cel care, a doua zi, te va purta cu poveştile lui prin frumoasa pădure Letea. De la Cardon ajungi imediat la Sulina, după aproximativ şapte ore de relaxare pe apă. Oferta de cazare, pentru prima zi, este în satul Letea din inima Deltei Dunării, unul din cele mai bine păstrate sate din deltă, locul unde vei putea degusta din tradiţionalele mâncăruri pescăreşti,