Weekendul trecut, în Parcul Herăstrău a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna şi susţinut de Primăria Generală a Capitalei. Printre vedetele care au luat parte la eveniment s-au numărat Andreea Marin, Nico şi Dezbrăcatu'.
Andreea Marin a refuzat să se lase fotografiată, dar a vizitat standurile cu preparate şi obiecte turceşti, semn că i s-a făcut dor de tradiţiile orientale. Ea a declarat, în repetate rânduri, că e apropiată de cultura turcească şi că se iniţiază în tainele Coranului, astfel că nu a putut rata evenimentul din Herăstrău.
Nico vrea la baia turcească
Chiar dacă nu şi-a făcut vacanţe în Turcia şi nici nu e apropiată de cultura turcească, Nico recunoaşte că îi plac mâncărurile tradiţionale şi abia aşteaptă să revină în Istanbul. „Voi merge pentru câteva zile la Istanbul, într-o vacanţă de câteva zile, unde voi vizita şi spitalul de chirurgie estetică unde şi-a făcut Mihai Trăistariu implantul de păr. Abia aştept să merg şi la hamam (baia turcească – n.r.) şi să fac cumpărături din bazarul lor”, a povestit Nico. Pe parcursul celor câteva ore pe care le-a petrecut la Festivalul Turcesc, artista a degustat din preparatele tradiţionale, inclusiv din meniul lui Suleyman Magnificul. Ea a probat şi câteva costume orientale.
Budincă din fructe uscate şi sarmale în sfeclă
Printre deserturile preferate de Suleyman şi prezentate la Festivalul Turcesc s-a numărat aşure, o budincă din fructe uscate, coajă de lămâie, nuci, năut, fistic, alune, migdale roz şi grâu. De asemenea, pe lângă delicatesele preferate de sultan, n-au lipsit kofte (chifteluţe din carne de vită sau din legume) şi sarmalele cu carne şi orez în frunze de viţă-de-vie, varză sau în frunze de sfeclă.
2010 e anul în care artista a câştigat trofeul festivalului turcesc