Zeci de mii de bucureşteni au asaltat muzeele şi expoziţiile care şi-au deschis porţile sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopţii Muzeelor, printre vedetele evenimentului numărându-se Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, dar şi un spaţiu nou inclus în circuit - Palatul Ştirbei.
Sâmbătă, încă de la ora 17.30, înainte de deschiderea programată a instituţiei, în faţa Muzeului Antipa, coada vizitatorilor se întindea până foarte aproape de vecinul său, Muzeul Ţăranului Român. Vizitatorii Muzeului Antipa au putut vedea, la Noaptea Muzeelor, expoziţia permanentă a instituţiei, dar au avut şi acces cu preţ redus la controversata expoziţie "The Human Body".
La Muzeul Ţăranului Român, gastonomia a fost cuvântul de ordine. Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost dedicată gastronomiei aromâne. În aer liber, muzeul găzduia evenimentul dedicat culturii aromâne, cu reţetele aferente ("pită di veardză" şi "arizu cu lapti "- la 5 lei şi "piperichi dinijicati" - la 10 lei), în timp ce expoziţia permanentă a fost deschisă gratuit vizitatorilor.
Ieşind de pe Şoseaua Kiseleff şi urcând pe Calea Victoriei, fanilor vizitelor nocturne la muzeu li se întindea în faţă un adevărat traseu, care debuta cu Muzeul Enescu. Încă de la lăsarea serii, vizitatorii instituţiei, care în timpul anului este definită de "discreţie", au putut asculta muzică live în foaier. Stând smirnă în faţa ansamblurilor muzicale, vizitatorii Muzeului Enescu au putut asculta "Sonorităţi Nocturne", interpretate de elevii Colegiului Naţional de Arte "Linu Lipatti", urmate de muzică indiană şi tango. Muzeul a fost deschis până la ora 01.00.
Următoarea oprire pe traseu a fost superbul Palat Ştirbei, care a fost gazda unei avanpremiere "Romanian Design Week". Expoziţia este structurată pe opt domenii: arhitectură, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fot