Mii de tineri din Capitală au refuzat aseară încă o ieşire în club şi au bifat, în schimb, sălile de expoziţie ale muzeelor, care şi-au ţinut porţile deschise până spre patru dimineaţa, fiind Noaptea Muzeelor. Cei care au ales această variantă, însă, au fost nevoiţi să se înarmeze cu multă răbdare şi cu nervi tari pentru orele pe care urmau să le petreacă aşteptând la cozi sau rezistând aglomeraţiei sufocante.
Este 20.45 când ies de la gura de metrou Victoriei, iar mulţimea mă ghidează fără dubiu spre principalul punct de interes al zonei: Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“. Traversez bulevardul Aviatorilor odată cu alte sute de persoane care vin din ambele direcţii şi printre care reuşesc cu greu să ajung pe celălalt trotuar. Acolo, muzeul este împrejmuit de cordoane dense, fiindcă nu pot fi numite simple cozi, de oameni care aşteaptă să intre. O coloană, cea din partea stângă a muzeului, duce până în Bd. Lascăr Catargiu, iar cealaltă, din dreapta, uneşte intrarea de la Antipa cu cea de la Muzeul Ţăranului Român (MŢR). Se intră in serii de câte 30 de persoane, iar organizatorii au grijă să nu se încalce această regulă. Pe lângă cozile cât de cât organizate, cu ajutorul unor parapeţi anplasaţi de jandarmerie, alte zeci de oameni nu ştiu încotro s-o apuce, se mişcă haotic şi încearcă să-şi sune prietenii deja ajunşi acolo. Misiune aproape imposibilă, deoarece semnalul se ridică greoi la două liniuţe în acea zonă.
Intrare la „Human Body“ cu doar 20 de lei
Aglomeraţia de la Antipa se datorează în mare parte reducerii de care pot beneficia vizitatorii astă-seară pentru a vedea cele 200 de corpuri umane reale: expoziţia „Human Body“ este deschisă publicului pentru doar 20 de lei, în schimbul taxei de 50 de lei percepută în restul timpului. Deşi a aşteptat două ore şi jumătate până a intrat, Cristina, masterandă în comuni