Comparativ cu tabagismul, sedentarismul face mai multe victime, potrivit studiului realizat de International Chair on Cardiometabolic. Sedentarismul provoacă 5,3 milioane de decese anual, în lume, comparativ cu 5,1 milioane de victime legate de tutun. 5,3 milioane de decese reprezintă o cifră derutantă pentru mulţi, deoarece nu reuşesc să facă legătura între sedentarism şi moarte. În luna iulie anul trecut, o echipă de cercetători britanici au publicat rezultatele unei cercetări în prestigioasa revistă The Lancet. Autorii cercetării au studiat cauzele celor mai importante boli netransmisibile, cum sunt cele cardiovasculare, diabetul tip 2, cancerele de sân şi colon. Or, între 6% şi 10% dintre aceste boli au în comun faptul că nu se respectă recomandările OMS legate de practicarea fie a cel puţin 150 de minute de activitate fizică moderată săptămânal, fie a 30 de minute de mers galopant, cinci zile pe săptămână. Potrivit cercetătorilor britanici, extinderea activităţii fizice ar permite populaţiei planetei un plus de 0,68 ani la speranţa de viaţă. În SUA, aproximativ 40% dintre americani sunt sedentari. În Franţa, 32% din populaţie este sedentară şi în Germania, 28%.
Potrivit unui recent studiu, peste 50% din populaţia ţării noastre este supraponderală şi obeză şi se confruntă cu afecţiuni grave din aceste cauze. Studiul arată că prevalenţa diabetului zaharat este de două ori mai mare în rândul populaţiei supraponderale şi de şase ori mai mare la cea obeză.
Comparativ cu tabagismul, sedentarismul face mai multe victime, potrivit studiului realizat de International Chair on Cardiometabolic. Sedentarismul provoacă 5,3 milioane de decese anual, în lume, comparativ cu 5,1 milioane de victime legate de tutun. 5,3 milioane de decese reprezintă o cifră derutantă pentru mulţi, deoarece nu reuşesc să facă legătura între sedentarism şi moarte. În luna iul