Cea de-a treia sesiune comună de instruire aferentă Modulului 2 Intervenţie din cadrul proiectului „Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border” s-a desfăşurat, în perioada 13-17 mai, la Slatina.
În cadrul atelierului de lucru româno-bulgar au participat 20 de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din Olt, Mehedinţi, Dolj, Giurgiu, Teleorman, Constanţa şi Călăraşi, precum şi 18 specialişti din cadrul Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria, partenerul IGSU la acest modul.
„În cadrul atelierului de lucru s-a urmărit instruirea personalului propriu şi a Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria, pentru aplicarea planului de intervenţie comună şi a procedurilor în cadrul unor exerciţii de simulare care implică participarea unor categorii de forţe şi mijloace în zona transfrontalieră”, se arată într-un comunicat remis de ISU.
Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea pregătirii şi intervenţiei la urgenţe, prevenire eficientă, monitorizare şi limitarea consecinţelor dezastrelor şi lupta pentru combaterea poluării factorilor de mediu în zona eligibilă a programului. Durata de implementare a proiectului, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare, iar acesta are un buget total de 11.508.928,63 euro, din care 3,56 milioane euro revin Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.