Preşedintele Ligii "Habitat", Mihai Mereuţă, ne-a spus ce condiţii trebuie să îndeplinească administratorii de imobile angajaţi de asociaţiile de proprietari, dar şi ce atribuţii au aceştia.
Adunarea Generală a Asociaţiei de Proprietari mandatează Comitetul Executiv, reprezentat de preşedinte, pentru angajarea şi eliberarea din funcţie a administratorului imobilului. "Pentru activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia poate angaja persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobil sau poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract", a precizat Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari "Habitat".
"Taxat" pentru neîndeplinirea atribuţiilor
Administratorul are următoarele atribuţii: prestează servicii în mod profesional conform obligaţiilor şi responsabilităţilor atribuite de Comitetul Executiv; gestionează bunurile materiale şi fondurile băneşti, dacă nu are angajat un casier; efectuează formalităţile necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii şi urmăreşte realizarea acestora; gestionează modul de îndeplinire a obligaţiilor proprietarilor în raport cu autorităţile. Neîndeplinirea atribuţiilor se sancţionează cu amendă între 500 şi 3.000 de lei. Aflaţi mai multe pe www.ziarulring.ro.
Garanţie depusă într-un cont bancar
Candidaţii pentru funcţia de administrator de imobil trebuie să prezinte Comitetului Executiv al asociaţiei documentele solicitate, garanţiile profesionale şi materialele prevăzute de lege şi trebuie să nu fi suferit nicio condamnare. Dacă Adunarea Gen