Patru liceeni au dispărut în ultima săptămână, doi din Râmnicu Vâlcea și doi din Arad. Soarta dispăruților este tragică dacă nu sunt găsiți într-o săptămână
Două eleve de 14 ani de la Colegiul Economic din Arad, care au dispărut de joi de acasă, au fost găsite în weekend. Poliţiştii arădeni au identificat-o pe Laura Alexandra Deiac şi pe colega ei în momentul când se plimbau în mall, fără a avea vreo intenţie să-şi anunţe părinţii că sunt tefere. Cele două puştoaice, de clasa a IX-a, au ajuns acasă doar însoţite de poliţişti, declarând că au stat la nişte colegi.
În schimb, cei doi liceeni din Vâlcea, dispăruţi din 10 mai nu au fost găsiţi nici până aseară, aşa cum ne-a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Iuliana Stanciu şi Lucian Băjan, ambii de 16 ani, elevi în clasa a X-a a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea sunt căutaţi de părinţi şi de poliţişti în staţiunile de la mare. Varianta plauzibilă este că între cei doi colegi s-a înfiripat o poveste de dragoste, care nu ar fi fost privită cu ochi buni de familiile lor.
Cazuri nerezolvate din 2000
Teribilismul şi dorinţa de a demonstra că sunt independenţi sunt motivele care îi determină pe liceeni să dispară fără urmă. „Mai toţi adolescenţii au tendinţa de a fugi de acasă măcar câteva ore. Dramele apar când familia nu poate lua legătura cu copilul mai mult de o săptămână. În aceste cazuri ori a avut loc o tragedie, ori fugarul nu vrea să se mai întoarcă niciodată acasă”, ne-a explicat psihologul Monica Apostol. În evidenţele Poliţiei Române, prezentate pe siteul instituţiei, sunt cazuri de dispariţii din anul 2000 care încă nu au fost rezolvate.
Ian Tilling, un fost poliţist britanic care acum îi ajută pe tinerii care locuiesc pe străzile Capitalei, a explicat că adolescenţii care fug „de familie dorm la început prin scări de bloc.