Proiect unic în România, Casiopeea promovează sportul şi sănătatea prin acţiuni concrete. Una dintre acestea a fost crosul organizat sâmbătă la Braşov, la care s-au înscris nu mai puţin de 118 alergători.
Prima ediţia a crosului Casiopeea a fost organizată în 2010 la Bucureşti şi avea ca scop promovarea avantajelor depistării precoce a cancerului mamar. Sâmbătă, braşovenii s-au alăturat şi ei campaniei şi au luat startul atât la alergarea pe diferite categorii de vârstă, cât şi la marşul destinat familiilor. Sâmbătă dimineaţa, la 8:30, participanţii s-au strâns la complexul sportiv Olimpia, unde la ora 10:00 s-a dat startul în „cursa roz”, cum este denumit crosul care sprijină femeile bolnave de cancer mamar. Fetele între 6 şi 11 ani au plecat primele, după care a venit rândul băieţilor de aceeaşi vârstă. După ce au luat startul adolescentele între 12 şi 16 ani, la 5 minute au plecat şi adolescenţii, urmaţi de doamne, domni şi cei care au ales marşul familiilor.
Copiii au alergat câte 750 de metri, adolescenţii au fugit 1,2 kilometri, iar adulţii 4 kilometri – două tururi pe traseul de 2 kilometri pe care a avut loc şi marşul familiilor. Prin organizarea crosurilor Casiopeea au fost donate – până la competiţia desfăşurată duminică – nu mai puţin de 550 de proteze mamare, aceasta fiind cea mai mare donaţie făcută în România în cazul femeilor bolnave de cancer la sân. Participanţii au putut cumpăra şi tricouri oferite de organizatori, iar cei care au participat la cros au primit şi câte un voucher transmisibil pentru o ecografie mamară gratuită, care, altfel, costă 40 de euro. În România, cancerul mamar este una din afecţiunile cu o incidenţă mult mai mare decât în restul Europei. Proiect unic în România, Casiopeea promovează sportul şi sănătatea prin acţiuni concrete. Una dintre acestea a fost crosul organizat sâmbătă la Braşov, la care s-au înscris nu m