TIMIȘ. Deșeurile provenite din construcţii ale Timişoarei ajung să fie aruncate în localităţile periurbane. Timișorenii care își renovează locuințele, în loc să închirieze de la RETIM containere speciale pentru moloz, aleg să se debaraseze de aceste deșuri în alt mod, ilegal și mai puțin costisitor. Astfel, le aruncă în Moşniţa Nouă, ori Giroc, Utvin, Sânmihai, Ghiroda sau în altă localitate apropiată.
La Moşniţa, la Giroc suntem invadaţi de deşeurile din construcţii. Eu cu doi poliţişti comunitari nu fac faţă la cele 7.000 de hectare pe care le are comuna. Sunt haldine de gunoi pe teritoriul acestor comune. E o sursă inepuizabilă de praf, spune primarul comunei Moșniţa Nouă, Ioan Sorincău.
Problema este că nu mai e loc pe teritoriul judeţului Timiş pentru a se depozita astfel de deşeuri provenite din construcţii și reamenajări interioare. Din martie 2013, pe groapa de gunoi de la Parţa nu mai pot fi depozitate deşeuri. Atunci a apărut o explozie a depozitărilor necontrolate în comunele periurbane. A fost încheiat deja un contract şi s-a desemnat o firmă care a câştigat licitaţia pentru închiderea fostelor gropi de deşeuri. Molozul este un bun strat de acoperire.
Trebuie identificat unde se poate amenaja un deponeu pentru aceste deşeuri, este de părere subprefectul Liliana Oneţ, care recomandă societății de salubrizare din oraș să ia legătura cu firma care se ocupă de închiderea gropilor de gunoi pentru a avea un loc unde să transporte aceste deşeuri din construcţii.
TIMIȘ. Deșeurile provenite din construcţii ale Timişoarei ajung să fie aruncate în localităţile periurbane. Timișorenii care își renovează locuințele, în loc să închirieze de la RETIM containere speciale pentru moloz, aleg să se debaraseze de aceste deșuri în alt mod, ilegal și mai puțin costisitor. Astfel, le aruncă în Moşniţa Nouă, ori Giroc, Utvin, Sânmihai, Ghiroda sau