Între protestele ortodocșilor și lipsa Consiliului.
Mitropolia Moldovei şi a Chişinăului a reluat duminică protestele împotriva clauzelor străine, din punctul de vedere al clerului, tradiţiilor moldoveneşti din legea antidiscriminării şi a început colectarea semnăturilor de la enoriaşi pentru anularea acestui act normativ.
Recent şi deputaţii socialişti au înaintat un proiect de lege de abrogare a documentului.
Şi unii şi alţii îşi manifestă dezacordul cu prevederile care asigură protecţia drepturilor minorităţilor sexuale. Reprezentanţii minorităţilor sexuale, susţinuţi de societatea civilă şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, au reuşit să desfăşoare, tot duminică, în ciuda opoziţiei puternice din partea clericilor şi enoriaţilor, un marş de scurtă durată, dar fără incidente, pe una din străzile Chişinăului.
Directoarea executivă a Coaliţiei Antidiscriminare, Ana Furtună, este de părere că protestele împotriva Legii privind egalitatea de şanse au escaladat pe fondul crizei politice din Parlament şi în cazul în care se schimbă raportul de forţe va apărea pericolul ca să se revină cu intervenţii la legea antidiscriminare:
„Din cauza situaţiei politice s-ar putea ca guvernarea să se încline şi vectorul de integrare europeană să nu mai fie unul important şi în acest context Biserica ar putea să facă presiuni mi mari ca această lege să fie anulată. Eu sper că societatea civilă va lupta ca această lege să fie implementată şi odată numit Consiliul Nedescriminare, se va merge pe amendamente pentru îmbunătăţirea acesteea. Partea bună este că avem susţinere internaţională, diplomaţi şi europarlamentari sunt de partea societăţii civile în acest sens. Marşul de ieri, deşi a avut o opoziţie puternică din partea Bisericii, totuşi a avut loc, ceea ce constituie un precedent bun. Sper ca odată cu fu