Lasselsberger România, deţinătorul brandului Cesarom şi principalul producător local de profil, anunţă lansarea producţiei de gresie porţelanată în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, începând cu această lună. "Ca urmare a creşterii constante a cererii de gresie porţelanată am luat decizia de a produce acest sortiment pe plan local. Capacitatea de producţie pe care o putem adapta şi folosi pentru fabricarea gresiei porţelanate poate ajunge la peste 2,5 milioane de metri pătraţi", a declarat Toni Teau, Director General al Lasselsberger România.
Acesta a subliniat că, în acest moment, gresia porţelanată reprezintă aproximativ 28% din vânzările totale de plăci ceramice de pe piaţa locală, iar în următorii trei ani, procentul va creşte cu aproximativ 5-10%.
"Chiar dacă gresia porţelanată are un preţ uşor mai ridicat comparativ cu majoritatea gresiilor de interior, românii sunt tot mai interesaţi de acest tip de produs deoarece îi inţeleg beneficiile şi sunt dispuşi să aloce astfel bugete mai mari", a mai spus Toni Teau, adăugând că Lasselsberger România importă şi în acest moment gresie porţelanată din cadrul grupului austriac din care face parte.
Potrivit declaraţiilor sale, gresia porţelanată produsă la Cluj-Napoca se va adresa cu precădere pieţei locale, însă va fi destinată şi exportului.
Principalele motive pentru care gresia porţelanată câştigă tot mai mult teren în rândul consumatorilor din România sunt rezistenţa la îngheţ şi durabilitatea.
"Plăcile de gresie porţelanată sunt recomandate în amenajările exterioare, precum terase, balcoane, faţade, alei, curţi, pavaje, socluri, parcări, culoare, pasaje, trotuare, drumuri pietonale dar şi pentru cele interioare, în spaţii comerciale sau locuinţe - băi şi bucătării, holuri, pivniţe, demisoluri, subsoluri, crame, garaje interioare. Acestea au avantajul unui grad foarte redus de absorbţie a