Pe masura ce apar tot multe atacuri cibernetice asupra companiilor ori institutiilor de stat, nu mai este nimic rusinos daca managerii organizatiilor recunosc ca anumite date confidentale au fost furate, in schimb este jenant daca acestia nu isi dau seama ca li s-a intamplat acest lucru, a declarat Art Coviello, directorul general al RSA, divizia de securitate a companiei de stocare de date EMC, in cadrul evenimentului EMC World care a avut loc de curand in orasul american Las Vegas.
El a adaugat ca cea mai mai mare problema pentru specialistii in securitate este “suprafata” tot mai mare care poate fi atacata.
„Clientii sunt nervosi si confuzi in legatura cu situatia actuala. Dar se intampla astfel pentru ca nu avem o buna intelegere a securitatii. Suprafata atacabila a crescut tot mai mult. De exemplu, daca in 2007, anul in care a fost lansat iPhone, oamenii generau ¼ zettabytes de informatii, anul trecut au fost generati 2,8 zettabytes, iar in 2020, cantitatea de date va fi intre 40 si 60 de zettabytes. Va fi o oportunitate mare de a ataca aceste date”, a explicat Coviello.
Pentru a va da seama mai bine ce inseamna 40 de zettabytes (ori 40 de trilioane de gigabytes), ganditi-va ca daca acestea ar fi salvate pe discuri Blue-ray, greutatea lor ar fi aceeasi cu a 424 portavioane Nimitz (aproximativ100 de tone fiecare), conform unui studiu IDC realizat pentru EMC. Citeste si:Marsh: Violentele si instabilitatea politica, riscuri cheie in 2013Facebook scaneaza in mod automat fiecare link pus pe retea, in cautare de virusi sau malwareDoar 38% dintre companiile victime ale atacurilor cibernetice investesc in prevenirea lor
“Am trecut de la aparitia smartphone-urilor in 2007, la o ubicuitate a acestora in prezent si vom ajunge la „internetul lucrurilor” (internet of things) in 2020. Vor fi peste 200 de miliarde de dispozitive conectate la int