Sute de braşoveni au călcat pragurile muzeelor braşovene pentru a admira operele de artă sau expoziţiile din instituţiile de cultură în Noaptea muzeelor
Taxele modice de intrarea la muzee în Noaptea Muzeelor n-au tăiat din avânt braşovenilor care vor să mai vadă ce înseamnă cultură în Braşov. Numărul vizitatorilor s-a situat aproximativ la fel cu anul trecut, dar totuşi, a fost mult mai mic faţă de prima ediţie a evenimentului, din 2008.
La Muzeul de Artă, biletul de intrare a fost 1 leu, plătit de 986 braşoveni. Un preţ extrem de rezonabil pentru a avea şansa de a vedea expoziţia permanentă de la etajul Muzeului, care cuprinde lucrări de foarte mare valoare, dacă este să amintim de Tonitza, de Luchian sau de Grigorescu. În acelaşi preţ, însă, braşovenii au putut vedea expuse şi lucrări de Pallady, expuse într-o expoziţie temporară, cu ajutorul Muzeului din Craiova. „Anul trecut au fost 1096 de vizitatori, intrarea fiind gratuită atunci”, a explicat Radu Popica, şef secţie Artă, Muzeul de Artă.
La muzeul „Casa Mureşenilor”, plătitori de bilet au fost 1005 braşoveni, potrivit directorului Muzeului, Valer Rus. 2 lei a fost biletul de intrare. Cei care au trecut pragul instituţiei au avut şansa de a vedea istoria Mureşenilor şi să afle mai multe despre cel care a compus Imnul Naţional. În plus, vizitatorii au putut vedea şi cum se făcea publicitate în Braşov în urmă cu 100 de ani, în Braşov, în cadrul unei expoziţii ce a adunat reclamele din Gazeta de Transilvania apărută în acei ani.
De asemenea, cei care au fost la Muzeul Casa Mureşenilor au putut să-şi lase şi „semnătura”, printr-un desen făcut pe hârtia de 25 de metri pătraţi, aflat în curtea instituţiei.
Deschis în Noaptea Muzeelor a fost şi Muzeul de Etnografie Braşov, unde biletul de intrare a fost 1,5 lei. Însă şi Muzeul de Istorie şi-a deschis porţile pentru braşoveni, l