Circa 200 de angajaţi ai companiei Remarul "16 februarie" – al cărui principal acţionar SC Transferoviar Grup este una dintre cele trei companii care au depus oferte pentru cumpărarea CFR Marfă – au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană, din cauză că nu şi-au primit salariile din aprilie. După o oră şi jumătate greva încetat, iar în jurul orei 11.00 oamenii au primit salariile restante.
Circa 200 de angajaţi din cei 300 ai Remarul "16 februarie" s-au adunat luni dimineaţă, în jurul orei 7.15, în curtea societăţii şi au început să-şi ceară banii pe salarii, pe care nu le-au luat din luna aprilie. Unul dintre protestatari a agăţat de gardul societăţii un tablou cu greva ceferiştilor de la Griviţa din anul 1933. „Greva de dimineaţă a durat o oră şi jumătate, apoi oamenii au început lucrul întrucât am avut confirmarea că se fac plăţile salariilor. Banii nu s-au mai primit din aprilie, când s-a achitat doar 40% din avans. Problema financiară este cauzată în principal de neachitarea sumei de 27 milioane de lei de către SNCFR călători către Remaru din 2011“, a susţinut pentru „Adevărul“ liderul de sindicat Valer Marian. Remarul "16 Februarie", societate cu capital integral privat, are 300 de angajaţi, având ca obiect principal de activitate construcţia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferată.
Remaru vrea CFR Marfă
Trei companii au depus documentele de participare la procesul de privatizare a CFR Marfă: Grup Feroviar Român, controlată de Gruia Stoica; de OmniTrax, una dintre cele mai mari firme de transport pe calea ferată din America de Nord, şi de asocierea formată de Transferoviar Grup (principalul acţionar al producătorului de material rulant Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, deţinută de omul de afaceri Călin Mitică) şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria. Deschiderea documentelor de precalificare va avea loc m