Nici nu începuse bine procesul de corupţie în care este implicat omul de afaceri Ion Bârcină (Dan Goeru) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că o demisie a unuia dintre ceilalţi inculpaţi din acest caz a dat peste cap toate procedurile şi acum totul trebuie reluat „de la firul ierbii”.
Senatorul UDMR Gergely Olasz a părăsit Parlamentul săptămâna trecută, demisionând şi spunând că este victima unei campanii menite să-l defăimeze şi pe el şi UDMR-ul din care face parte. Fostul parlamentar nu a suflat însă o vorbă despre problemele penale pe care le are însă, el fiind inculpat alături de Bârcină într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Demisia lui face ca dosarul să nu se mai judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ci la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii de la instanţa supremă şi-au declinat acum competenţa, după ce în proces se ajunsese de abia la al cincilea termen.
Bârcină s-a ales cu dosar penal alături de alţi trei apropiaţi de-ai săi după ce DNA a reuşit să probeze că omul de afaceri a dat şpăgi de o jumătate de milion de euro, plus încă 400.000 de lei, banii fiind primiţi de nimeni altcineva decât fostul senator UDMR. Gergely Olasz este acuzat că a luat banii chiar în perioada în care conducea Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei, faimosul ANRE cu care se luptă zilele acestea sindicaliştii lui Marin Condescu pe la Bucureşti. Olasz a luat banii pentru a favoriza o firmă de-a lui Bârcină în cumpărare de energie ieftină, ceea ce reprezintă, indirect, o dovadă a faptului că şi actualele suspiciuni cu privire la corectitudinea politicii dusă de ANRE faţă de producătorii de energie pe bază de cărbune au un minim de temei.
Oricum mutarea dosarului la Tribunalul Bucureşti amână şi mai mult pronunţarea unei sentinţe definitive, sentinţă care va fi dată, între timp, tot la Înalta Curte, asta dacă nu cumva până atunci Olos