Nu putem sa pastram toate legumele si fructele de sezon proaspete in frigider. Unele dintre ele pot fi puse la pastrare pentru lunile in care dispar de pe piata. Afla cum sa le congelezi sau sa le conservi, dar si cateva retete in care sa le folosesti imediat ce le-ai cumparat.
Sparanghelul
Alege tulpini de sparanghel verzi si cu textura ferma. Varfurile ar trebui sa fie mici si cu mugurii inchisi. Sparanghelul este o leguma delicata care isi pierde rapid dupa recoltare calitatile nutritionale. Asa ca, ar trebui gatit sau conservat foarte repede dupa ce l-ai cumparat.
Pana la 4 zile il poti tine in conditii bune in frigider. Il poti congela sau usca. Pentru congelare poti blansa tulpinile de sparanghel timp de 2-3 minute, in apa clocotita. Daca ai un aparat care sa inchida ermetic (in vid) pungile, poti sa pui, astfel, sparanghel neblansat la congelator. Se va pastra proaspat si de un verde puternic.
Uscarea sparanghelului se poate face intr-un aparat de deshidratare, la soare sau in cuptor, dupa ce a fost blansat. Este o metoda buna daca vrei sa il folosesti in supe sau tocanite.
Integral pe foodstory.ro
Foto: gradinamea.ro Tag-uri: primavara, legume, conservare
Nu putem sa pastram toate legumele si fructele de sezon proaspete in frigider. Unele dintre ele pot fi puse la pastrare pentru lunile in care dispar de pe piata. Afla cum sa le congelezi sau sa le conservi, dar si cateva retete in care sa le folosesti imediat ce le-ai cumparat.
Sparanghelul
Alege tulpini de sparanghel verzi si cu textura ferma. Varfurile ar trebui sa fie mici si cu mugurii inchisi. Sparanghelul este o leguma delicata care isi pierde rapid dupa recoltare calitatile nutritionale. Asa ca, ar trebui gatit sau conservat foarte repede dupa ce l-ai cumparat.
Pana la 4 zile il poti tine in conditii bune in frigider.