Proprietarii au finalizat o nouă variantă, la cinci ani după lansarea oficială a planurilor de reabilitare. Masterplanul prevede aquapark şi băi termale.
Calculele de afaceri au la bază costuri nete de 8,48 milioane de euro pentru parcul acvatic şi o estimare de 180.000 de vizitatori pe an. Băile termale ar presupune costuri de execuţie de 13 milioane de euro.
„Vrem să realizăm acest proiect, dar este unul complex, cu foarte multe detalii de stabilit. Cred că lucrările pot să înceapă în această vară", a menţionat omul de afaceri Valentin Nica, investitor în cadrul proiectului. Aquaparkul este prevăzut în proiect ca primă fază de execuţie a dezvoltării preconizate în Someşeni. Chiar dacă este proiectat ca amenajare independentă, acesta este amplasat astfel încât clădirea de la intrare şi unitatea de gastronomie să poată deservi atât baia termală, cât şi parcul acvatic. Parcul ar urma să includă diverse tipuri de bazine: de înot de 25 m, pentru copii, de joacă plus „insula aventurilor" sau pentru neînotători. Pentru a creşte atractivitatea amplasamentului, proiectanţii au recomandat investitorilor un minicircuit de instrucţie „Formula 1" pentru maşini electrice cu celulă solară.
În faţa halei balneare se află zona de intrare, cu casierie şi automate de plată, magazine şi jocuri computerizate. În vecinătate este prevăzută zona gastro, care îi deserveşte atât clienţii externi, cât şi hala balneară şi bazinul adiacent. Există zone de vestiare şi duşuri, iar la etajul I - o zonă de fitness, un cabinet de fizioterapie si zona saunei pentru baia termală. Se preconizează 180.000 vizitatori/an. „În Passau, cu 50.000 locuitori şi băile termale din Bavaria de Jos în imediata vecinătate, se numără doar la bazinul acoperit 360.000 de clienţi. Terma din Bad Windsheim a atras în 2012 peste 440.000 clienţi (oraşul Bad Windsheim are 14.000 locuitori)",