Scris de Monica Ardelean - Campionatul de Gătit în Aer Liber din 1 şi 2 iunie se va desfăşura anul acesta pe Ştrandul Neptun.
ARAD. Bucătari şi bucătărese sunt aşteptați la Arad la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer liber şi la Campionatul Naţional de Pizza. Două zile, 1 şi 2 iunie, când cei mai buni în arta gătitului se vor întrece în competiţia propusă de Consiliul Judeţean Arad în colaborare cu Primăria Arad şi Centrul Cultural Judeţean. Multe feluri de mâncare, multe provocări şi mii de porţii pe gratis pentru cei care în acele zile vor trece Mureşul şi vor petrece ore bune pe Ştrandul Neptun, locul unde anul acesta va fi paradisul gurmanzilor şi al aromelor.Competiţie internaţională
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este un eveniment tip competiţie, organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.
„Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei”, a descris evenimentul chef Radu Zărnescu. „Un eveniment care poate crea premisele unui turism culinar. Avem produse autohtone, avem evenimentul care le poate promova şi care poate aduce turişti în plus în judeţul nostru”, susţine preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.
Ce se va putea mânca
Multe categorii, concurenţi care se pot înscrie chiar şi în timpul concursului şi multă pasiune pentru arta culinară. Cât de mult se va găti?! O porţie obligatorie pentru juriu şi multe altele pentru public. Organizatorii estimează că vor fi cel puţin 2000 de porţii pentru arădenii aflaţi pe ştrand. Vor fi gătite preparate etnice, preparate din pui, peşte sau porc, deserturi, ciorbe la ceaun şi multe alte minunăţii gastron