Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, îşi va prezenta pe 28 mai planul de management şi strategia. Cel mai spectaculos lucru din acest proiect de management, aşa cum spune şi Ciurel, este reprezentat de faptul că circa 3000 de mineri şi energeticieni vor avea contracte part-time sau pe perioadă determinată. Pe scurt, intenţia lui Laurenţiu Ciurel este aceea de a-i chema pe aceştia la serviciu doar când este nevoie.
Planul lui Ciurel prin care, până în 2017, vor rămâne doar 16.000 de angajaţi este unul controversat şi greu de înţeles şi aplicat în cazul unor oameni care ştiu că au de lucru doar dacă se duc zilnic la muncă, nu şase luni într-un an. „Cel mai spectaculos lucru din acest plan de management, pe partea de personal, este adaptarea la noua situaţie prin contracte de part-time şi contracte pe durată determinată. Aşa cum se practică şi în alte părţi în lume. Adică, dacă ştim că există un vârf de producţie în timpul verii şi o parte descărcată în toamnă sau în alte perioade, atunci voi prefera să plătesc nişte oameni doar şase luni pe an şi să-i chem la muncă doar când există vârfurile astea şi să dau o mai mare flexibilitate pe parte de fond de salariu şi de structură de personal, pentru că după cum vedeţi acum să spunem că ne-am revenit, dar au fost săptămâni cu depozite pline şi ne-am făcut că lucrăm“, a declarat ieri Laurenţiu Ciurel.
În 2017, doar 16.000 de angajaţi
Acesta spune că din cei 19.000 de salariaţi, până în 2017 vor mai fi doar 16.000, panul de management fiind pe perioada 2013-2017. „Cu contract permanent la sfârşitul lui 2017 vor fi 16 mii. Este o încercare, o propunere, am văzut lume în Occident lucrând la modul acesta. (...) Există posibilitatea ca în celelalte şase luni să-şi găsească altceva, alt serviciu, posibilitatea accesării pe o perioadă a unor ajutoare tip şomaj, el oricum fiind ma