„Blestemaţi de preoţi, susţinuţi de diplomaţi” (Adevărul).
În Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru scrie: „Guvernul Leancă, puţin probabil, dar nu imposibil”. Autorul analizează prestaţia foştilor parteneri de coaliţie ai PLDM – partidul care l-a înaintat pe Iurie Leancă la funcţia de candidat pentru fotoliul de premier. Astfel, scrie Nicolae Negru, „De PD depinde, în cea mai mare măsură, dacă va fi format un guvern nou în frunte cu Leancă”.
Tot în Jurnal, Petru Bogatu vede în felul cum a votat Republica Moldova la Eurovision un „efect mizerabil al unui atac informaţional de amploare.” Editorialistul remarcă faptul că, în premieră, publicul moldovean a acordat Ucrainei 12 puncte, în detrimentul României. Acest lucru s-ar fi întâmplat datorită accesului, în premieră, a publicului din regiunea Transnistreană la sistemul de televoting. „La mijloc e o diversiune care se înscrie în lanţul altor provocări ruso-transnistrene din ultimul timp, precum instalarea ilegală a posturilor de control lângă satul Varniţa sau decizia de a muta sediul „Sovietului Suprem” de la Tiraspol la Tighina.” Petru Bogatu se întreabă „Cine anume la Chişinău a încheiat această tranzacţie dubioasă cu Tiraspolul trebuie întrebată mai întâi de toate compania Moldcell, sponsorul general al concursului Eurovision Song Contest în Republica Moldova?”
Kommersant.md anunţă despre lansarea unui tender internaţional pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni şi declară că încă nu este clar ce fel de gaz ar urma să treacă prin acesta. Un proiect declarat de „importanţă naţională”, cu lungimea de 43 kilometri şi un cost de 19 milioane Euro, din care Moldovei îi revin 11 kilometri care ar costa 9 milioane Euro. Uniunea Europeană a promis Chişinăului 3 milioane, o parte de bani a fost promisă şi de către România, iar restul ar trebui acoperit din bugetul de stat. Proiectul ar