O clădire, aflată într-o zonă centrală a Capitalei, este periculoasă pentru trecători, a fost construită ilegal și ocupă abuziv 1.000 de metri pătrați de teren public. Deși instanța a decis să trebuie demolat imobilul, care are 19 etaje, încă din 2009, edilul-șef al Capitalei- Sorin Oprescu, nu a făcut nimic. Sursa: Răzvan Chiriţă
Motivarea deciziei definitive și irevocabile a Curții de Apel Ploiești de obligare a Primarului General al Capitalei să demoleze blocul de birouri Cathedral Plaza evidențiază mai multe nereguli comise de municipalitate în timpul procedurii de avizare și de construcție a clădirii.
Decizia nr. 456/23.01.2013 a Curţii de Apel Ploieşti respinge recursul împotriva sentinţei civile nr. 2520/2012, pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, confirmând ca devinitivă și irevocabilă decizia de obligare a Primarului General al Capitalei de a demola turnul Cathedral Plaza și de aduce terenul pe care aceasta se află la starea inițială, aceea de parc.
Motivarea sentinței definitive arată că blocul de 19 etaje Cathedral Plaza, construit chiar lângă catedrala monument-istoric Sfântul Iosif, a fost construit fără autorizație, este în prezent radiat din cartea funciară, este o clădire nebranşată la utilităţi, şi "periculoasă şi nefuncţională".
În plus, pe lângă faptul că a fost ridicată fără autorizație, motivația instanței arată faptul că Cathedral Plaza a fost construită, în parte, pe domeniul public al Municipiului București. Astfel, din suprafața totală de 1.000 de mp a clădirii, 186 de mp fac parte din domeniul public al Mun. București, concesionați ulterior către dezvoltator, iar restul terenului reprezintă zona de protecție a Catedralei Romano-Catolice și a Palatului Episcopal. Prin acest lucru s-ar fi făcut o gravă atingere a destinației domeniului public și principiului inalienabilității acestuia.
Instanța arată faptul că Primarul G