Surpriza celui mai mare parc de distracţii din România, Divertiland, întins pe 7,2 hectare cu 22 de tobogane cu apă cu viteze mari, 4.200 de metri pătraţi de plajă, piscină de 1.200 de metri pătraţi cu 33 de moduri diferite de a face valuri şi multe alte atracţii se află de fapt tocmai în dedesubtul lui. Este vorba de un sistem ce a costat 15% din investiţia iniţială.
Reprezentanţii Divertiland au explicat care sunt noile investiţii aduse, care sunt planurile pentru perioada următoare, dar şi cum funcţionează sistemul automatizat prin care apa se păstrează curată.
Potrivit acestora, în spatele parcului de distracţii situat lângă cartierul bucureştean Militari, la kilometrul 13 adiacent autostrăzii Bucureşti-Piteşti, stă ascuns un sistem extrem de performant care a costat nici mai mult nici mai puţin de 15% din investiţia iniţială. Parcul foloseşte tehnologie de ultimă oră, pentru a asigura apă de cea mai înaltă calitate pentru piscinele sale.
„Sumele investite au fost îndreptate către implementarea sistemelor de tratare a apei-sistemele de recirculare, filtrare şi dezinfectare, toate importate de la producători europeni de top, care sunt proiectate şi implementate conform standardelor germane, cele mai stricte standarde internaţionale în domeniu. Acest sistem este de top, este «Rolls Royce-ul» apei de piscină. Tocmai din acest motiv am vopsit piscinele cu alb pentru a se vedea cât de curată este apa, oamenii vor putea vedea, dacă apa nu va fi curată, că are şi cea mai mică impuritate”, a declarat unul dintre investitorii parcului, Alexis Paizis.
Este vorba de un sistem pentru apă de piscină care a fost automatizat la maximum aşa încât, potrivit reprezentanţilor Divertiland, să fie evitată cât mai mult implicarea omului în acţionarea lui şi, deci, şi evitarea unor erori umane. Întregul sistem de funcţiuonare a parcului acva