Locuinţa în care s-a născut şi a copilărit poetul Dumitru Pricop ar trebui transformată într-o casă memorială, au susţinut autorităţile locale ale comunei Negrileşti ieri, în cadrul unui moment omagial, organizat în memoria celui numit „prinţul vrâncean al poeziei“. Ar fi un gest minim de recunoştinţă pentru Dumitru Pricop, ca locuinţa lui să devină un punct de întâlnire pentru scriitorii români, un atelier de creaţie.
La momentul omagial de ieri au participat zeci de săteni, dar şi elevi ai şcolii din comună. Conferenţiar dr. Costică Neagu, preşedintele Asociaţiei „Simion Mehedinţi“, a vorbit despre poemele din volumul antologic de versuri „Mioritice, lacrima păstorului învins”, lansat în această săptămână. Volumul conţine 70 de poeme, exact câţi ani ar fi împlinit Dumitru Pricop anul acesta, dintre care 35 intitulate „Mioritică”. „Îndrăzniţi să deschideţi cărţile lui Dumitru Pricop şi vă veţi regăsi în poeziile lui“, a spus profesorul Costică Neagu.
Prezent la eveniment, directorul Direcţiei de Cultură, Traian Negulescu, l-a felicitat pe profesorul Costică Neagu pentru ceea ce a făcut pentru cultura din Vrancea şi pentru efortul de a edita cărţi în această perioadă când lectura a devenit o ocupaţie rară în rândul tinerei generaţii.
Mulţi dintre cei prezenţi în curtea casei lui Pricop, din Negrileşti, au rememorat momentele petrecute împreună cu poetul. Directorul Teatrului Municipal „Gh. Pastia“, actorul Sorin Francu, a vorbit despre cel care a fost profesorul de literatură română, împreună cu care a fondat cenaclul de poezie „Floare albastră“ la Liceul nr. 1 din Focşani. Un alt prieten al poetului a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Cel Mare. „Sunt onorat să fiu la comemorarea lui Dumitru Pricop. Am fost prieten cu el şi, cu pioşenie, îmi aduc aminte de momentele trăite împreună. Ar fi avut încă multe de