Meteorologii prognozează, pentru intervalul 20 mai - 1 iunie 2013, valori termice încadrate în normele climatologice ale perioadei. După primele zile marcate de o răcire cu până la 7-8 grade a temperaturilor, începând din 26 mai, în majoritatea regiunilor mercurul din termometre va creşte, din nou.
În zona Banatului, vremea va fi în răcire în prima săptămână, astfel încât maximele vor scădea de la medii de aproximativ 24-25 de grade Celsius, în primele zile, spre 17-18 grade Celsius, în jurul datei de 25 mai. În aceeaşi perioadă, minimele nocturne vor marca, de asemenea, o scădere, de la 14 grade până la 7-8 grade. Începând cu data de 27 mai, vremea se va încălzi uşor, iar mediile termice se vor situa în jurul celor climatologic normale pentru ultima decadă a lunii mai, cu valori ale temperaturilor diurne în jurul a 22-23 de grade şi temperaturi nocturne spre aproximativ 11-12 grade. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ vor fi pe 22 şi 23 mai.
Pentru regiunea Crişanei, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, dar în jurul datei de 24 mai se va resimţi o răcire, care va aduce regimul termic spre valori medii diurne în jurul a 17 grade şi minimele nocturne spre 7 grade. În intervalul 26-29 mai temperatura aerului va marca o creştere, spre valori climatologic normale, de 22 de grade - ziua, şi 11 grade - noaptea, ce se vor menţine până la sfârşitul perioadei de prognoză. Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în jurul datei de 23 mai.
Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, debutul intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit