Cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena, în 21 mai, este sărbătorită şi Ziua naţională a Poliţiei Locale. Cu această ocazie la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” a fost organizată o şedinţă festivă în cadrul căreia s-au înmânat legitimaţii de poliţişti locali unor voluntari ai Poliţiei Locale Târgu-Mureş, s-au acordat diplome excelenţă şi diplome aniversare, s-au adresat mesaje de aprecieri şi felicitări din partea unor personalităţi locale şi judeţene. Aniversarea s-a încheiat cu un spectacol oferit de Ansamblul Artistic „Şireagul” şi interpreţii Ciprian şi Mihaela Istrate.
Sergiu Aştelean, şeful voluntarilor
Direcţia de Poliţie Locală din Târgu-Mureş ce funcţionează în baza Legii 55/2010 are rădăcini ce ajung până la anul revoluţionar 1848, după cum reiese dintr-un studiu realizat de dr. Peter Moldovan de la Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale. „Astăzi, în acest moment de sărbătoare, vă aducem la cunoştinţă cu mândrie faptul că structura noastră a fost declarată, pentru a al doilea an consecutiv, instituţie etalon pe plan naţional şi ne confruntăm şi noi, ca şi societatea românească per ansamblu, cu diferite probleme”, a declarat Valentin-Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.
În ciuda deficitului de personal creat pe fondul unei salarizări modeste ce a dus la plecarea a două zeci de cadre în ultimii doi ani, s-a reuşit atingerea unor obiective precum: deschiderea a 11 puncte de lucru în cartierele municipiului cu dotare proprie, dar şi înfiinţarea Structurii de Poliţie Locală Voluntară, funcţională de marţi, 21 mai, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 29/23.II.2012, condus de către executor judecătoresc Sergiu Aştelean.
Poliţia Locală, instituţie etalon
Creşterea continuă a calităţii muncii depuse de Poliţia Locală are menirea de a inspira încredere şi siguranţă. „Diversitatea sectoarelor soc