„Sunt mai multe poieniţe unde braşovenii ies la iarbă verde, însă nu există nici un fel de amenajare. De exemplu, s-ar mai putea pune mese şi vetre de foc în zona Dâmbu Morii, pe drumul Poienii, în apropiere de Belvedere, în zona cunoscută ca «La Troiţă», dar şi în Poiana Mică. Vom avea o analiză concretă pe aceste locaţii şi vom vedea unde putem face noi amenajări”, a precizat consilierul local. Acesta susţine că există fonduri prevăzute în acest sens, în bugetul pe acest an, la capitolul amenajări zone verzi, unde au fost alocate peste 10 milioane de lei.
În prezent, în municipiul Braşov sunt amenajate patru zone de picnic care oferă peste 160 de mese, vetre pentru grătare, dar şi coşuri de gunoi. Cele mai multe locuri pentru picnic sunt amenajate în zona „La Iepure” din Răcădău, unde au fost montate încă de anul trecut 64 de mese, bănci, dar şi 64 de vetre pentru grătar. Celelalte locuri speciale de grătar din municipiu sunt la Pietrele lui Solomon, unde sunt 35 de mese şi vetre, iar alte două locuri sunt în cartierul Noua, respectiv lângă lac, unde sunt aproximativ 50 de mese şi în jur de 30 de vetre pentru grătar, şi în zona „La Căciulă” din apropiere de Zoo.
Ce spune Legea
picnicului
Braşovenii trebuie să ştie că picnicurile pot fi organizate numai în zone special amenajate, potrivit Legii nr. 54/2012. În aceste zone, aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, există utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi aprinderea focului este permisă. Prin excepţie, desfăşurarea activităţilor de picnic este permisă şi în alte zone decât cele menţionate doar în condiţiile organizării de evenimente ocazionale, autorizate potrivit legii. În ceea ce priveşte sancţiunile, spre exemplu, în cazul în care faceţi foc în locuri neamenajate riscaţi amenda maximă prevăzută