Scris de Otilia Șandor - Medicii legişti din Bucureşti sunt rugaţi să fie obiectivi în cazul Patriciei.
Cazul fetiţei de cinci ani, care nu a fost salvată de către medicii orădeni de la o intoxicaţie după consumul unei linguriţe de cremeş e încă departe de a fi soluţionat.
În 24 mai se împlinesc trei ani de când micuţa Patricia a trecut la nefiinţă fiindcă, spun părinţii, medicii de la actuala secţie de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean Oradea, nu s-au îngrijit cum trebuie şi în timp util ca să le salveze lumina ochilor lor.Încă „se urmăreşte”
La această oră, „dosarul” fetiţei este încă în fază de urmărire penală pentru că nu s-au încheiat expertizele necesare pentru ca procurorii să decidă dacă trimit sau nu cazul spre soluţionare la instanţele de judecată abilitate.
Prima expertiză efectuată la Medicină Legală de la Oradea, dar cu ajutorul medicilor legişti de la Timişoara a fost favorabilă. Conform procedurilor legale, trebuie întocmite expertize la nivel local, apoi regional şi naţional.
După expertiza de la Oradea, părinţii au solicitat astfel expertiză la forul superior Serviciului de Medicină Legală de la Oradea la Institutul de Medicină Legală de la Timişoara (cu care colaborează legiştii de la noi din judeţ). Însă timişorenii au spus că ei nu vor să mai facă o expertiză întrucât şi-au exprimat punctul de vedere în lucrarea de pe plan local.
Întrucât etapele legale trebuie urmate şi expertiza la nivel regional trebuia întocmită, părinţii Patriciei au apelat în aprilie la Medicina legală de la Cluj. Marţi, 21 mai a.c.. părinţii însă au fost înştiinţaţi că experţii de la Cluj au refuzat să efectueze expertiza, prin urmare, se vor prezenta la Bucureşti, la Institutul Mina Minovici din Capitală, cel mai înalt for în domeniu.Vor obiectivitate
Părinţii Patriciei intenţionau să organizeze o manifestare publică în faţa Instit