Asociatia Social Culturala Suflet Transilvan Brasov, in colaborare cu Consiliul Judetean Brasov, Centrul Cultural Reduta Brasov, Inspectoratul Judetean Brasov, Primaria Teliu si Protopopiatul Ortodox Brasov, a organizat in perioada 18-19 mai 2013 prima editie a Festivalului national pentru tineret „Dor de folk“. Evenimentul s-a desfasurat la Centrul Cultural Reduta Brasov.
Au fost acordate premii pentru interpretare şi compoziţie, în cadrul a trei categorii de concurenţi: elevi de şcoală generală, liceeni şi studenţi. Câştigătorii premiilor I şi deţinătorul trofeului „Dor de Folk” au primit cîte o chitară şi trofee sculptate de către un lutier. Juriul condus de profesorul Eugen Damian a decernat trofeul „Dor de Folk” unei eleve cu o voce deosebită: Mădălina Ţuţui. Copila a demonstrat că, deşi are numai 12 ani, este un folkist complet: cîntă bine, cu vocea şi cu chitara, compune bine şi are prezenţă scenică.
S-au mai acordat urmatoarele premii:
Sectiunea Scoala Generala:
Sectiunea Liceu:
Sectiunea Studenti:
S-au mai acordat mentiuni si premii de participare.
Un festival unicat în România
“Dor de Folk” este primul concurs de folk pentru tineret din istoria Braşovului şi unicul din România. Cu siguranţă, este şi singurul festival folk organizat de un preot. Părintele Costin Butnar din Teliu, el însuşi interpret şi compozitor de muzică folk, a reuşit să aducă pe scenă 30 de tinere talente, unele dintre ele, cu siguranţă, viitoare valori ale folkului românesc. Părintele a explicat care este menirea acestui festival, inaugurat cu un creştinesc „Hristos a înviat!”: „Credincioşi sînt şi în afara bisericii. Prin această muzică bună, vrem să-i apropiem pe tineri de valorile creştine”. În sală au fost mai multe feţe bisericeşti, iar un premiu a fost acordat chiar de către protopopul Dănuţ Benga, care a apreciat dragostea tinerilor pe