La ce bănci pot fi obţinute cele mai bune credite ipotecare? Unde este mai bine să ceri un împrumut Prima Casă? Dar un credit de consum? Ce instituţii oferă cele mai generoase câştiguri la depozitele în lei şi în valută, fără a le face apoi să dispară prin comisioane ridicate? Ce bănci au cele mai bune carduri de credit? Unde poate fi luat cel mai avantajos împrumut overdraft cu cardul de salariu?
Revista Capital va publica, în ediţia tipărită din 27 mai, un Supliment gratuit care răspunde tuturor acestor întrebări, realizând, în urma unei analize complexe, clasamentul celor mai bune produse bancare din piaţa românească.
Nu există o bancă la care un client să poată găsi cele mai bune oferte din piaţă la absolut toate produsele. În plus, clienţii au nevoi diferite, pentru unii contând mai mult anumite caracteristici decât altele.
Un client care ar vrea să analizeze pe cont propriu toate ofertele din piaţa bancară, pentru a-şi alege cel mai bun produs, ar avea nevoie de câteva săptămâni pentru a strânge datele de la bănci, pentru a le verifica, ordona, compara şi ierarhiza. Revista Capital a realizat un astfel de demers, analizând în detaliu ofertele băncilor pentru mai multe tipuri de credite, carduri şi depozite şi realizând un supliment-ghid pentru clienţii care vor să aleagă din piaţă cele mai avantajoase produse.
Pornind de la exemplul unei familii de două persoane cu un copil şi cu venituri lunare de 4.800 de lei, au fost ierarhizate ofertele din piaţa bancară la credite ipotecare, credite „Prima Casă” (ambele în lei şi euro), împrumuturi de nevoi personale, carduri de credit, carduri de debit cu overdraft, depozite pe trei luni în lei şi euro. Analiza a vizat atât dobânzile şi comisioanele, cât şi sumele maxime aprobate, avansul cerut, viteza de acordare, asigurările solicitate sau oferite gratis de bănci, ratele lunare, numărul de AT