Scris de Cristian Horgoș - Prima ediţie orădeană a Universităţii de Vară îşi propune să fidelizeze liceenii ca viitori studenţi.
Luni s-a lansat public proiectul „Oradea Summer University” – OSU 2013, prima universitate de vară deschisă absolvenţilor de clasa a XI-a din ţară. În deschidere, rectorul Constantin Bungău a subliniat că este un eveniment organizat „de către studenţi pentru viitorii studenţi” şi care implică foarte multe resurse umane şi financiare.
„Le doresc succes studenţilor care se vor ocupa de organizare, nu le va fi uşor dar cred că tinereţea şi elanul lor le va aduce reuşita. Ţin să încurajez această acţiune iar la final să fie aplauze şi să fie dorită şi o ediţie viitoare”, a spus rectorul Bungău.
Prorectorul Simona Trip s-a declarat „foarte mândră” de modul în care asociaţiile studenţeşti s-au mobilizat şi au colaborat. „Mă bucur şi de colaborarea cu Alianţa Naţională a cărei reprezentanţi sunt aici. Nu ştiu dacă un eveniment de asemenea anvergură a mai fost organizat de studenţii noştri. Oradea Summer University are un impact foarte mare, elevii pot intra în contact direct cu oferta educaţională, pot să cunoască îndeaproape cadrele universitare ca oameni şi competenţe ştiinţifice. Se pot închega relaţii între studenţi pe plan naţional, ca punct de plecare pentru conferinţe naţionale precum au organizat recent studenţii de la Istorie”, a apreciat Simona Trip.
La rândul său, viceprimarul Mircea Mălan a observat că prin OSU 2013 şi mediul de afaceri local va lua un prim contact cu liceenii care vor deveni ulterior studenţi şi angajaţi ai firmelor. „Ca atare, răspunsul Primăriei la propunerea Asociaţiei „Gheorghe Şincai” nu putea fi decât cel pe care l-am dat. Cred că împreună trebuie să susţinem toate aceste acţiuni care duc până la urmă la binele oraşului. Sper să colaborăm pe viitor, fiindcă oraşul nu se va putea dezvolta fără