Tribunalul Braşov a respins solicitarea de deschidere a procedurii de insolvenţă a producătorului braşovean de autocamioane, autobuze şi tractoare Roman SA, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.
Insolvenţa Roman SA fusese solicitată de Direcţia Fiscală Braşov şi de Asociaţia Pro Braşov, o asociaţie de oameni de afaceri care a fost, de fapt, beneficiara contractului de privatizare a Roman SA Braşov la finele lui 2003. Potrivit lui Marian Voinescu, directorul Direcţiei Fiscale, firma a acumulat datorii către direcţia care administrează taxele şi impozitele locale din Braşov "de 500.000 de lei, sumă certă, dar mai sunt şi alte sume".
Pe de altă parte, firma Prefab SA, controlată de omul de afaceri Ioan Neculaie, a cerut, în 5 ianuarie 2012, la Tribunalul Braşov, insolvenţa Pro Roman, acţionarul majoritar al Roman SA, pentru o creanţă de 6,2 milioane de lei. Pe lângă această sumă, Roman mai are o mare datorie către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. Agenţia de şomaj ar avea de recuperat de la uzină 823.687 de lei, reprezentând plăţile compensatorii obţinute de muncitori de la stat, care ulterior trebuiau recuperaţi de la administratorul platformei.
Firma a încheiat anul 2011 cu pierderi de 6,192 milioane de lei, de aproape şase ori mai puţin decât în 2010, când a încheiat cu pierderi de 35,003 milioane de euro. Compania nu a anunţat încă rezultatele pe 2012.
OVIDIU VRÂNCEANU Tribunalul Braşov a respins solicitarea de deschidere a procedurii de insolvenţă a producătorului braşovean de autocamioane, autobuze şi tractoare Roman SA, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.
Insolvenţa Roman SA fusese solicitată de Direcţia Fiscală Braşov şi de Asociaţia Pro Braşov, o asociaţie de oameni de afaceri care a fost, de fapt, beneficiara contractului