Cetatea Rupea, aflată acum într-un proces de reabilitare, ar putea fi redeschisă la jumătatea lunii iunie, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu.
Lucrările de reabilitare şi de punere în valoare ale obiectivului istoric au fost realizate din fonduri europene, printr-o investiţie de aproximativ 26 de milioane de lei. Pentru ca cetatea să poată reintra în circuitul turistic, Consiliul Judeţean şi Primăria Rupea au asigurat cofinanţarea de 2% a proiectului şi costurile legate de amenajarea căilor de acces spre cetate.
Turiştii au la dispoziţie, începând din această vară, un centru de informare turistică şi o parcare cu 100 de locuri pentru autoturisme şi 10 pentru autocare. Totodată, cetatea va fi pusă în valoare printr-un sistem special de iluminare. În luna iunie vor fi organizate două manifestări menite să promoveze imaginea cetăţii.
Este vorba despre petrecerea câmpenească „Rupea-m gura tîrgului” şi un festival dedicat compozitorului Wilhelm Georg Berger, născut în localitate, în 1929. Având în vedere că Cetatea Rupea se află la jumătatea distanţei între Braşov, Castelul Bran şi Sighişoara, se estimează că vor veni anual între 20.000 şi 30.000 de turişti, precizează radiomures.ro. Cetatea Rupea datează încă din secolul al XIV-lea, prima menţiune documentară a monumentului fiind din 1324.
Cetatea Rupea, aflată acum într-un proces de reabilitare, ar putea fi redeschisă la jumătatea lunii iunie, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu.
Lucrările de reabilitare şi de punere în valoare ale obiectivului istoric au fost realizate din fonduri europene, printr-o investiţie de aproximativ 26 de milioane de lei. Pentru ca cetatea să poată reintra în circuitul turistic, Consiliul Judeţean şi Primăria Rupea au asigurat cofinanţarea de 2% a proiectului şi costurile legate de amenajarea căilor