Cele patru zone amenajate până acum dispun de doar 160 de mese, numpr inficient având în vede că în fiecare weekend 10.000 de braşoveni ies la grătar.
Consilierul local Iulian Mara consideră că este nevoie de amenajarea unor noi locuri de picnic. „Braşovul are o populaţie de 200.000 de locuitori şi dacă luăm în considerare că doar 5 – 10% dintre aceştia merg într-un weekend la picnic nu au unde. Ştim cu toţii că, de anul trecut, legislaţia în ceea ce priveşte grătarele s-a înăsprit şi oamenii sunt obligaţi să meargă doar în aceste locuri pentru a evita sancţiunile. În prezent, autorităţile care aplică legea mai fac unele concesii, dar este impropriu să se facă astfel de compromisuri în condiţiile în care avem o legislaţie în domeniu”, a explicat Mara, citat de bzb.ro.
Mese şi grătare s-au putea amenaja în zona Dâmbu Morii, pe drumul Poienii, în apropiere de Belvedere, în zona cunoscută ca «La Troiţă», dar şi în Poiana Mică. Bani la buget există deoarece pentru zonele verzi au fost alocaţi în acest an 10 milioane de lei.
În prezent se poate face la grătar în zona „La Iepure“, la Pietrele lui Solomon, la lacul din Noua şi în zona „La Căciulă“ de lângă Grădina Zoologică. În total sunt amenajate 160 de mese de şase, opt sau zece locuri.
Pe aceeaşi temă:
Lacul din Noua, locul perfect pentru relaxare
Grătarul în faţa blocului poate costa 1.000 de lei