Grupul timisorean MIR, cu activitatea in mai multe domenii, de la turism la imobiliare, care a investit 3,3 milioane euro in mai multe unitati de cazare din statiuni balneare, pune in asteptare alte investitii in domeniul hotelier, din cauza gradului scazut de dezvoltare a acestor zone, care reusesc cu dificultate sa atraga turisti.
Incepand din 2011, de cand a preluat sub contract managementul activelor Sind Tour Trading (STT), grupul MIR a demarat un program complex de investitii pentru modernizarea hotelurilor din statiuni balneare cu traditie.
Aceste investitii s-au concretizat in reabilitarea in intregime a hotelului Domogled din Baile Herculane, finalizata cu reclasificarea hotelului de la 2 la 3 stele. De asemenea, parte a aceluiasi proces investitional, au fost reabilitate si reclasificate 150 de camere din cadrul hotelului Dacia din Baile Herculane si 90 de camere din cadrul hotelului Montana din Covasna. Pana la 30 iunie va fi reabilitat strandul propriu al hotelului Muncel din Baile Felix.
"Vrem sa continuam investitiile si avem in plan extinderea portofoliului de unitati de cazare. Ne uitam dupa hoteluri vechi din statiuni balneare, pe care le putem reabilita, insa «cu o floare nu se face primavara». Realitatea este crancena, nu avem infrastructura, oamenii ajung cu greutate in multe dintre statiunile balneare. In plus, oamenii stau doua trei ore in hotel, la tratament, dar ulterior, dupa ce ies din hotel, nu mai au nimic de facut", a declarat Florin Dumitrescu, vice-presedinte grup MIR.
El sustine ca este necesar ca toti agentii economici din statiunile sa se asocieze, asa incat sa rezulte proiecte complexe, care sa creasca numarul turistilor, inclusiv a celor straini.
"Sunt putine statiuni balneare cu traditie in Romania in care s-au facut investitii serioase. Este nevoie de o asociere, insa, din pacate, in aceste zone sun