Sute de artişti din ţară şi din străinătate (Macedonia) au participat la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Sarighiol de Deal (comuna Beidaud), la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Păstoritului.
Deschiderea Festivalului a avut loc vineri seara pe scena din Piaţa Civică din Tulcea când şi-au dat concursul mai multe ansambluri artistice care au vestit o nouă ediţie de festival pentru ca sâmbătă şi duminică evenimentele organizate la Sarighiol de Deal să polarizeze interesul câtorva mii de oameni la probabil cel mai mare eveniment cultural din mediul rural al judeţului Tulcea.
În discursul rostit la deschiderea acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a ţinut să-l felicite pe maestrul Ştefan Coman pentru activitatea depusă în conservarea şi promovarea tradiţiilor strămoşeşti.
Preşedintele Teodorescu a remarcat numărul mare de participanţi la acest eveniment, peste 350, a urat viaţă lungă festivalului Internaţional al Păstoritului şi şi-a exprimat opinia că din ce în ce mai mulţi tineri se vor îndrepta către dansurile şi tradiţiile din vechime, atât de bine conservate şi promovate în vatra folclorică nord-dobrogeană.
Ca şi în precedentele zece ediţii, sufletul acestui festival a fost profesorul Caimacan Popescu din Sarighiol de Deal, promotorul acestui eveniment cultural fără egal în judeţ, însă ca şi în precedenţii ani directorul festivalului a fost directorul Ansamblului Baladele Deltei, Ştefan Coman, care a declarat: „Pentru un astfel de eveniment cultural de o asemenea amploare în mediul rural trebuie să aducem mulţumiri Ansamblului Dor din Sarighiol de Deal. Această ediţie a Festivalului Internaţional al Păstoritului este organizată de Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria comunei Beidaud, iar faptul că acest festival începe la Tulcea consider