Acuzaţi că practică ilegal profesia de avocat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au început recent urmărirea penală împotriva a cinci persoane, o parte din membrii Baroului Suceava (Bota), barou paralel celui tradiţional, au venit ieri la sediul redacţiei „Monitorului” cu un drept la replică.
Decanul baroului paralel celui tradiţional,Daniela Brânduşa Maxim, care se afla pe lista celor cinci învinuiţi în dosarul mai sus amintit, a arătat că „este o acţiune de denigrare” şi că toţi colegii ei îşi desfăşoară activitatea de ani de zile în mod legal.
„Precizăm că actele pe care le deţinem în dobândirea calităţii de avocat au fost verificate de mii de magistraţi, acte pe care le-au constatat să sunt în deplină legalitate şi nu false, ci din contra în conformitate cu Legea 51/1995. Forul Suprem al Magistraţilor -CSM ne consideră o formă legală de exercitare a profesiei de avocat, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava statuează prin hotărâri definitive că noi am dobândit calitatea de avocat în baza Legii 51/1995”, a explicat decanul Baroului Suceava (Bota), precizând că „articolul din presă (n.r.-făcând referire la articolul de ieri cu acuzaţiile aduse de procurori „falşilor avocaţi”) este o acţiune se înscrie printre mişcările de presiune la adresa judecătorilor.
Daniela Brânduşa Maxim a adus cu ea şi copii ale mai multe soluţii ale unităţilor de Parchet sau instanţelor care au avut pe rol astfel de plângeri similare.
Avocatul Dumitru Roland Mândrilă, cercetat penal în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost învinuit şi într-un dosar al Parchetului de la Gura Humorului. Deşi sunt practic aceleaşi acuzaţii, procurorul de la Gura Humorului a decis că nu se impune începerea urmăririi penale împotriva avocatului pus la zid pentru că ar îmbrăca fără drept roba de avocat.
„Îşi desfăşo