Autorităţile din comuna Fitioneşti şi un administrator privat din Goleşti intenţionează să amenajeze zone de agrement care să cuprindă şi un loc pentru făcut grătar. Potrivit legii picnicului, adoptată în urmă cu mai bine de un an, grătarul în aer liber, ridicat de unii la nivel de sport, poate fi practicat doar în locuri special amenajate. Deocamdată în judeţ nu există aceste zone. „Din câte ştim noi, la Fitioneşti şi la Goleşti se vor face astfel de locuri. La Fitioneşti se vor implica autorităţile locale, iar la Goleşti este vorba despre o persoană care vrea să investească în acest sector”, ne-a declarat Petrică Niţu, comisar şef al Gărzii de Mediu.
La Fitioneşti, primarul comunei Iordache Cazacu spune că realizarea zonei de agrement se va face prin fonduri europene. „Noi am depus un proiect pe mediu şi intenţionăm să facem în comuna noastră o zonă de agrement cu grătare şi foişoare unde persoanele care vin pe Valea Zăbrăuţului să poată sta, să se poată relaxa şi să nu creeze probleme”, ne-a declarat Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti.
Potrivit Legii picnicului, administratorul zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi al zonelor indicate pentru activităţile de picnic are următoarele obligaţii: să asigure amenajarea zonei în care se desfăşoară activităţile de picnic cu respectarea dispoziţiilor în vigoare referitoare la urbanism, silvicultură şi protecţia mediului; să amenajeze zona în care se desfăşoară activitatea de picnic prin intervenţii minime asupra mediului natural, fără efectuarea de defrişări, modificări ale malurilor sau albiilor apelor ori betonări sau asfaltări ale solului, să încadreze şi să delimiteze în cadrul documentaţiilor de amenajare a teritoriului sau de urbanism, după caz, zonele special amenajate pentru activităţile de picnic şi zonele indicate pentru activităţile de picnic; să asigure dotarea zo